nou?
logotip decibel.cat

Ariel Santamaria i la Banda del Dr. Juantxi

Ariel Santamaria i la Banda del Dr. Juantxi logo

Biografia:

El nucli original de La Banda del Pere Mata es reuneix per primera vegada el setembre de 1998 per acompanyar l'Ariel Santamaria en un surrealista concert al pub Heliogàbal de Barcelona. Aquesta primera formació consta només del Sr.Martínez al baix i de la segona veu d'una cantant amb qui havien coincidit anteriorment en diversos projectes.
Després del concert l'Ariel i el Sr.Martínez decideixen seguir tocant plegats amb un repertori en format acústic on les versions de músics com Lou Reed, Rolling Stones o Marianne Faithful es combinaven a parts amb els temes del messies del rocanrol.
Uns mesos després enregistren la seva primera maqueta amb la col·laboració del guitarrista José Marrones, al qual enreden per a formar part de La Banda del Pere Mata de manera definitiva, i comencen a experimentar amb diverses combinacions instrumentals en directe, afegint violí, violoncel, flauta travessera, mandolina o teclat als temes i deixant cada cop més de banda les versions.
Aquesta recerca de sonoritats els porta a afegir una bateria a principis del 2000 i a enregistrar la seva segona maqueta (aquest cop amb més mitjans) durant el setembre del mateix any. Gràcies a ella queden semi-finalistes de la primera edició del concurs Sona 9 i comencen a donar-se a conèixer fora de l'àmbit estrictament reusenc.
Aquesta segona maqueta i els concerts que van fent els serveixen també per a definir el so del grup i per a esboçar el que acabarà convertint-se en el seu primer CD, enregistrat al mateix estudi durant la primavera del 2001. Amb aquesta gravació sota el braç, Ariel Santamaria i La Banda del Pere Mata guanyen el Concurs de Música de Reus.
Després d'una peregrinació infructuosa per diverses companyies discogràfiques és "La Padrina Edicions" qui acaba editant les cançons que s'apleguen sota el títol "Everybody's Juanxi" a l'abril del 2002, presentant-se en directe junt amb el nou bateria del grup el 27/04/2002 a La Palma de Reus.

El 2003, per problemes legals amb el nom del conegut centre psiquiàtric de Reus, la banda canvia de nom i passa a anomenar-se "La banda del Dr. Juantxi".

Altres continguts del grup:



Nombre de fotos: 2

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal